Anna prezradila recept na regionálnu špecialitu: Urobte si falošnú kuraciu polievku z tekvice!
K jeseni neodmysliteľne patria tekvice, ktorých býva v tomto období všade hojne. V našom regióne sa zachovalo hneď niekoľko tradičných jedál, ktoré sa z tejto zdravej zeleniny pripravujú už od nepamäti. Počuli ste už o falošnej kuracej polievke z tekvice?
Rožňavčanka Anna Gábriková počas jesene a zimy obľubuje pochúťky z tekvice. „Naša rodina má veľmi rada jedlá z tekvice. Robievam z nej viac jedál ako plnenú tekvicu ,vyprážanú tekvicu, ale aj kompót z tekvice. Z dužiny často robím polievku, ktorá je na spôsob kuracej,“ prezradila Anna.
Recept na falošnú kuraciu polievku
„Do polievky dám dužinu aj s jadierkami, vegetu, mrkvu, petržlen, cibuľka, zeler, trošku soli a celé čierne korenie. Varím asi tak hodinu na malom ohni, následne pridám ešte polievkovú lyžicu husacej alebo kačacej masti. Následne do precedím a podávam s cestovinami,“ prezrádza Anna.
Ako prezradila, tento recept pozná už dávnejšie od svojej kamarátky. No keď bola malá nejedávala takéto polievky. „Robievam aj tekvicový prívarok, ktorý chutí celej rodine,“ dodala na záber Anna Gábriková.
Foto: ilustračné